loading...

مجله تخصصي كيهانه

مطالب سلامتي

بازدید : 401
11 زمان : 1399:2

در برخي موارد، جاي زخم يا التهاب ناشي از عمل لاغري ممكن است راه ارتباطي معده و روده را باريك و تنگ كند. اين تنگ شدگي معمولا ۴ تا ۶ هفته پس از جراحي لاغري اتفاق مي افتد و كمتر از ۵ درصد از بيماران به آن مبتلا مي شوند. بيماراني كه به اين تنگ شدگي مبتلا مي شوند، قادر نخواهند بود مانند قبل مايعات و غذا مصرف كنند. در اين موارد ممكن است مشكوك به انسداد روده باشند.

انسداد روده چيست؟

اين انسداد زماني اتفاق مي افتد كه كل يا قسمتي از روده كوچك يا بزرگ بسته شود. اين انسداد مانع عبور طبيعي غذا، مايعات و گاز ها از داخل روده شده و ممكن است با درد شديد و منقطع همراه باشد.

علل

اين انسداد مي تواند جزئي و كلي باشد. انسداد جزئي روده مي تواند بدون جراحي درمان شود اما اكثر انسداد هاي كلي نياز به جراحي روده دارند.

تشخيص

تشخيص انسداد روده از طريق آزمايش يا معاينه فيزيكي انجام مي شود.

  • صداهاي روده
  • راديوگرافي شكم
  • آزمايش روده كوچك و ارگان هاي بالايي
  • سي تي اسكن شكم

عوارض انسداد روده

درمان به موقع اين انسداد براي جلوگيري از بروز عوارض آن بسيار ضروري است. عوارضي از قبيل:

  • كم شدن آب بدن (دي هيدراته شدن)
  • عدم تعادل الكتروليت
  • سوراخ شدن روده كه مي تواند منجر به عفونت شود.
  • از كار افتادن كليه

درمان

اگر روده ي شما به حدي مسدود شده باشد كه هيچ غذايي نتواند از آن عبور كند شما به درمان فوري نياز داريد. درمان انسداد روده از روش هاي مختلفي انجام مي شود كه دو مورد از آنها به شرح زير است:

جراحي روده

اگر انسداد كامل باشد، بيمار براي درمان در بيمارستان بستري و جراحي مي شود. در صورتي كه ويژگي هاي لازم براي انجام جراحي را داشته باشيد، ممكن است طي جراحي كل محل انسداد برداشته شود. همچنين جراح ممكن است بافت هايي كه در اثر نرسيدن خون مرده اند، را بردارد.

استنت

در برخي موارد كه انسداد ناشي از تنگ شدگي روده مي باشد، پزشك ممكن است با استفاده از يك لوله بلند به نام آندوسكوپ، استنتي فلزي درون روده قرار دهد تا آن را گشاد كند. برخي افراد تنها به يك استنت براي بهبود انسداد خود نياز دارند اما برخي ديگر پس از بهبودي از استنت، نياز به انجام جراحي نيز دارند.

سخن پاياني

گذشته از مزاياي فراوان و غير قابل انكار جراحي چاقي، انسداد روده يكي از عوارض بلند مدت جراحي هاي لاغري مثل ( جراحي اسليومعده،باي پس معده) مي باشد.البته بيمار در صورت رعايت تمام دستورالعمل هاي جراح لاغري، به احتمال زياد دچار اين عوارض نخواهد شد و احتمال بروز مشكل ذكر شده بسيار پايين مي باشد. بيماران بايد در تصميم خود حتما اين مورد را در نظر گيرند. براي اطلاعات بيشتر همچنين هزينه جراحي لاغري با پوشش بيمه تكميلي يا بيمه پايه به سايت dranbara.com سر بزنيد

بازدید : 264
11 زمان : 1399:2

سندروم دامپينگ نوعي بيماري است كه مي تواند پس از انواع جراحي هاي لاغري نظير(عمل اسليو معده، باي پس معده، عمل جراحي ساسي و...)كه در آن ها بخشي از معده برداشته يا باي پس مي شود، ايجاد شود. اين سندروم همچنين مي تواند در افرادي كه جراحي مري انجام داده اند، تشكيل شود.از عوارض جراحي لاغري بوده و افرادي كه به دليل عدم كاهش وزن زير تيغ جراحي مي روند بايد از آن آگاه باشند.

علل سندروم دامپينگ

پس از جراحي لاغري، كنترل حركت غذا در دستگاه گوارش سخت تر مي شود زيرا غذا به سرعت از معده به درون روده كوچك تخليه مي شود. خوردن برخي غذا ها(خصوصا غذاهاي قندي) مي تواند احتمال ابتلا به سندورم دامپينگ را افزايش دهد. اين علائم همچنين ممكن است پس از خوردن لبنيات، برخي چربي ها يا غذاهاي سرخ كردني به سراغتان بيايد.

علائم سندروم دامپينگ

علائم اوليه و ثانويه سندروم دامپينگ ممكن است در هر شخص متفاوت باشد.

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد و گرفتگي عضله هاي شكمي
  • اسهال
  • حس ناخوشايند پر بودن بسيار يا باد كردگي
  • عرق كردن
  • ضعف
  • سرگيجه
  • سرخ شدن پوست بدن يا صورت
  • ضربان نامنظم و غير طبيعي قلب

باشد. علائم ثانويه سندروم دامپينگ نيز شامل:

  • هيپوگليسمي
  • عرق كردن
  • ضعف
  • ضربان نامنظم و غير طبيعي قلب
  • سرخ شدن
  • سرگيجه

مي باشد. حدود ۷۵ درصد از بيماران سندروم دامپينگ، علائم اوليه بيماري و ۲۵ درصد آنها علائم ثانويه آن را دارند.

درمان سندروم دامپينگ

تغييرات در شيوه زندگي و رژيم غذايي مي تواند علائم سندروم دامپينگ را به حداقل رسانده و بسيار مفيد باشند. البته اين تغييرات بايد به درستي انجام شده و بيمار بايد از گرفتن رژيم هاي لاغري سريع خودداري كند. در موارد جدي تر، كه تغييرات رژيم غذايي و روش زندگي موثر واقع نمي شوند، بايد از دارو و جراحي كمك گرفت.

اگر سندروم دامپينگ به ديگر درمان ها جواب ندهد و يا ناشي از جراحي هاي قبلي بيمار باشد، پزشك ممكن است جراحي دوباره را پيشنهاد كند.

چندين نوع جراحي براي درمان اين شرايط وجود دارد كه بايد بر اساس جراحي اوليه بيمار انتخاب شود. با اين حال طبق گفته موسسه ملي ديابت و بيماري هاي گوارشي و كليوي، جراحي براي درمان سندروم دامپينگ اغلب موفقيت آميز نخواهد بود

به طور كلي، مي توان با تغيير رژيم غذايي پس از عمل لاغري، به پيشگيري از سندروم دامپينگ كمك كرد در موارد جدي تر، ممكن است براي درمان سندروم دامپينگ نياز به مصرف دارو يا جراحي داشته باشيد كه با مشورت با جراح لاغري ممكن است براي بيمار داروي ضد اسهال تجويز شود.

بازدید : 243
11 زمان : 1399:2

لق شدن دندان يكي از نگراني هاي بيماراني است كه در حين درمان ارتودنسي هستند.

در چند روز اول كه براكت ها گذاشته مي شوند دندان ها تكان مي خورند و احساس لق شدن دندان به بيمار دست مي دهد. در صورتي كه متخصص ارتودنسي آن را از قبل توضيح نداده باشد باعث نگراني بيمار شود.

حس لق شدن دندان هنگام ارتودنسي

حركت دندان از كجي به راستي با اعمال فشار توسط دستگاه ( ارتودنسي ثابت، ارتودنسي متحرك) براي اصلاح فرم و موقعيت دندان صورت مي گيرد.

اين فشار به:

  • تاج
  • ريشه ليگامان پريودنتال
  • استخوان اطراف

دندان نيرو منتقل مي كند ، البته اين فشار آهسته و مداوم است.

از اين رو در جهت دندان در حال حركت ، غشاء پريودنتال ( لثه ) فشرده ، قرار دارد.

سطح استخوان از تماس با اين غشاء شروع به جذب دوباره مي كند.

لق شدن دندان حين ارتودنسي كاملا طبيعي است و از عوارض ارتودنسي نيست

پس از اتمام كار ارتودنسي دندان در موقعيت امن تري در استخوان قرار خواهد گرفت.

در انتهاي كار ارتودنسي و حذف براكت ها شما براي ماندگاري درمان تنها به يك نگهدارنده نياز داريد كه ارتودنتيست تان به شما توصيه مي كند.

بنابراين اگر در آغاز كار ارتودنسي احساس لق شدن دندان داشتيد نگران نباشيد اين موضوع كاملا طبيعي است.

امكان لق شدن دندان در اثر بيماري هاي پريودنتال

علت ديگر شل شدن دندان بيماري هاي لثه ( پريودنتال ) مي باشد كه اين بيماري در بزرگسالان شايع تر از كودكان است.

از آنجايي كه شما براكت هاي ارتودنسي ثابت داريد و با نيروهاي ملايم وارده به دندان هاي خود مواجه هستيد، سلامت پريودنتال نقش اول را در اين بازي ايفا مي كند.

بنابراين اگر بافت هاي لثه در طول ارتودنسي سالم نباشند ممكن است باعث از دست رفتن استخوان و يا تضعيف آن شوند.

بنابراين هر بيماري لثه بايد تحت كنترل در آورده شود

لق شدن دندان هاي پر ازدحام در طي ارتودنسي

درمان ارتودنسي براي كساني كه شلوغي و نامنظمي دندان دارند به زمان بيشتري براي تنظيم و مرتب كردن دندان ها نياز دارد.

طي اين فرايند درمان، بيمار ممكن است مدت بيشتري احساس سستي و لق شدن دندان را داشته باشد.

نيرو هايي ارتودنسي كه قادرند دندان ها را به حركت در آورند در هر ماه مي توانند در نهايت يك ميلي متر دندان ها را به ناحيه هدف نزديك كنند.

سخن آخر

اگر شما متوجه مي شويد كه نيروهاي وارده بر دندان هاي شما نادرست و بيش تر از حد معمول است به همين خاطر است كه شما نبايد در نزد افراد غير متخصص به خاطر هزينه ارتودنسي ارزان بهاي آن انجام دهيد .

اگر قصد معاينه ارتودنسي خود يا كودكتان به كلينيك يك متخصص برجسته ارتودنسي داريد از آنجايي كه براي انجام مشاوره امكان دارد چندين جلسه رفت و آمد كنيد تا تشخيص درست در مورد شما صورت بگيرد كلينيك هاي دكتر هادي درويش پور بهترين دكتر ارتودنسي در شمال تهران مركز و شمال تهران واقع شده اند تا باعث آرامش و آسايش شما در طول دوره ي درمانتان شود

بازدید : 272
11 زمان : 1399:2

براي بيماراني كه به چاقي مفرط مبتلا هستند، جراحي لاغري گزينه ي بهتري نسبت به ليپوساكشن مي باشد. علاوه بر اين، جراحي لاغري مي تواند احتمال ابتلا به بيماري هاي مرتبط با چاقي را نيز كاهش دهد. همچنين جراحي لاغري احتمال بازگشت ناگهاني كل وزن اوليه تان را بسيار محدود خواهد كرد.

در حالي كه ليپوساكشن براي كاهش چربي ها و فرم دهي به بدن است براي اولين بار در دهه ۸۰ ميلادي انجام شد و به شهرت رسيد. طي اين روش، متخصص زيبايي با دقت و احتياط چربي هاي اضافي را از طريق لوله ي تو خالي و كوچكي به نام كانولا از بدن خارج مي كند. با حركت دادن لوله كانولا درون توده چربي، سلول هاي چربي ساكشن مي شوند و بدن خوش فرم تر به نظر مي رسد حذف سلول هاي چربي هيچ تاثيري بر نوسانات وزني آينده بيمار نخواهد داشت

جراحي لاغري به بدن مي آموزد كه چگونه چربي هاي اضافي بدن را آب كرده و به وزن ايده آل برسد

فوايد جراحي لاغري

كاهش وزن چشم گير

بهبود سلامتي

ثبات روحي

بهبود كيفيت زندگي

تفاوت ليپوساكشن و جراحي لاغري

جراحي لاغري بر خلاف ليپوساكشن خاصيت درماني داشته و بر وزن بدن تاثير مي گذارد و فرم يا شكل بدن را تغيير نمي دهد. از طرف ديگر ليپوساكشن نوعي جراحي زيبايي بوده و جنبه درماني ندارد.

پس از جراحي چاقي، رژيم غذايي تغيير مي كند و به مايعات محدود خواهد شد و كم كم به سمت غذاهاي جامد پيش مي رود

براي بيماراني كه ليپوساكشن انجام مي دهند، حفظ وزن به دست آمده از ليپوساكشن و دائمي كردن وزن جديد به عهده خودشان خواهد بود. بيماران ممكن است تا حدود ۴ هفته پس از جراحي تورم و التهاب داشته باشند. با اين وجود، عدم تغيير رژيم غذايي و ورزش نكردن مي تواند منجر به ظاهر شدن چربي در مناطق جديدي از بدن شود.

چرا بهتر است پس از جراحي لاغري از ليپوساكشن استفاده كرد؟

انجام ليپوساكشن پس از جراحي لاغري روشي عالي براي خلاصي از چربي هاي شكم و پهلو و ساير نقاطي است كه ورزش اثر چنداني بر آنها ندارد.متاسفانه چربي هاي شكم، ران و باسن در اغلب موارد باقي مي مانند و انتخاب لباس را براي بيمار دشوار مي كنند. در صورتي كه پس از مشاوره،جراح لاغري تشخيص داد كه شما يك كانديد خوب براي جراحي لاغري هستيد، بايد به سراغ انتخاب نوع جراحي برويد. سه نوع جراحي لاغري كه امروزه انجام مي شوند عبارت است از:(حلقه قابل تنظيم معده,باي پس معده,اسليو معده,بالون معده)

بازدید : 216
11 زمان : 1399:2

بعد از عمل لاغري تغييرات بسياري در زندگي تان رخ مي دهد كه اطلاع از اين تغييرات بسيار مهم است.

اين تغييرات شامل نحوه ي غذا خوردن، زمان غذا خوردن، ماهيت غذا و حسي كه درباره خودتان پيدا مي كنيد مي شود.

براي داشتن زندگي بهتر بعد از جراحي لاغري، بايد متعهد شويد كه رژيم غذايي سالم داشته باشي و فعاليت هاي ورزشي تان را پيوسته و منظم انجام دهيد.

در اين صورت مي توانيد به سرعت وزن كم كنيد و احساس بهتري به زندگي تان داشته باشيد.

چه تفاوت هايي در خوردن و آشاميدن فرد به وجود مي آيد؟

تا ۲ يا ۳ هفته بعد از جراحي لاغري ، رژيم شما به غذا هاي مايع يا انواع پوره ها محدود مي شود.

كمي بعد مي تواند غذا هاي نرم را به رژيم خود بيافزاييد

و احتمالا پس از ۶ هفته مي توانيد به رژيم غذايي عادي خود برگرديد.

بعد از جراحي لاغري چه غذاهايي نبايد خورد

از خوردن تنقلات به عنوان ميان وعده خودداري كنيد.

برخي غذاها در صورت درست نجويدن ممكن است برايتان ايجاد درد و ناراحتي كنند

مانند:

پاستا، برنج، نان، سبزيجات خام، انواع گوشت و يا هر نوع غذاي خشك، چسبناك و رشته اي ديگري.

بايد در روز حتما ۸ ليوان آب يا هر نوع نوشيدني كه فاقد كالري باشد، بنوشيد.

از نوشيدن هر نوع مايعات در هنگام غذا خوردن و از يك ساعت قبل و بعد غذا بپرهيزيد.

مايعات غذاي موجود در معده را مي شويند و شما را گرسنه تر مي كنند.

نوشيدني ها نيز مانند غذا ها بايد جرعه جرعه نوشيده شوند و از سركشيدن آنها خودداري كنيد.

ورزش و فعاليت هاي جسماني بعد از جراحي لاغري

ورزش براي موفقيت در كاهش وزن و توانايي پايين نگه داشتن آن به شدت توصيه مي شود.

به خاطر داشته باشيد كه ممكن است بدون ورزش اصلا وزن كم نكنيد.

پياده روي فعاليتي بسيار مفيد است كه مي توانيد آن را بلافاصله بعد از جراحي چاقي آغاز كنيد.

از روزي ۱۰ دقيقه با سرعتي نسبتا تند آغاز كنيد و هر چند روز يكبار يك دقيقه به آن بيافزاييد.

اين روند را تا رسيدن به حداقل ۱۵۰ دقيقه در هفته (حدودا روزي ۳۰ دقيقه و ۵ روز در هفته) ادامه دهيد.

در نظر داشته باشيد كه فعاليت هاي ورزشي بايد با بالا رفتن ضربان قلب همراه باشند

پس قدم زدن ورزش محسوب نمي شود.

لطفا بعد از گذشت ۶ هفته، ورزش هاي قدرتي را شروع كنيد

زيرا بهبود زخم هاي عملتان در اولويت قرار دارد.

شايد شما به تازگي به فكر عمل لاغري افتاده ايد و يا مدتي است كه تصميم قطعي خود را براي انجام آن گرفته ايد به هر حال انجام اين عمل لاغري (عمل اسليو معده، عمل ساسي باي پس و...) مي تواند مزاياي زيادي داشته باشد كه بعد از جراحي لاغري از آنها بهره مند مي شويد پس ازجراح لاغري خوب مشاوره بگيريد

بازدید : 254
11 زمان : 1399:2

كاهش وزن سريع با رژيم لاغري سريع با عنوان رژيم زودگذر نيز شناخته مي شوند و علت آن اين است كه نمي توان آنها را ادامه داد از معايب رژيم لاغري سريع عبارت اند:

ريزش مو

ريزش مو به اين دليل اتفاق مي افتد كه موهاي ما نياز شديدي به مواد مغذي دارند كه رژيم لاغري سريع يا نامناسب، باعث فقدان اين مواد در بدن مي شوند.

كاهش آب بدن

با اين وجود با دنبال كردن رژيم هاي لاغري سريع، اغلب از خوردن غذاهايي كه به جذب آب و حركت مواد در روده كمك مي كند، مي پرهيزيم.

كاهش سطح قند خون

از آنجايي كه طي رژيم هاي لاغري زودگذر، كربوهيدرات كمتري به بدن مي رسد و گاهي هيچ قندي به بدن نمي رسد، ممكن است بدن دچار كتوز(Ketosis)شود. كتوز به معني حالت ضعف در بدن به همراه بوي بد دهان مي باشد.

افزايش وزن

ممكن است عجيب به نظر برسد، اما احتمال دارد با شروع رژيم لاغري ناگهان كمي وزن اضافه كنيد. ميزان متابوليسم بدن كاهش پيدا مي كند كه به افزايش وزن كمك مي كند.

افسردگي

در صورت عدم مصرف كافي قند و كربوهيدرات، سطح هورمون سروتونين در بدن كاهش پيدا مي كند كه با نام هورمون شادي شناخته مي شود. كاهش اين هورمون مي تواند منجر به افسردگي شود.

آسيب ديدن اعضاي بدن

بنابراين برنامه هاي رژيم هاي لاغري نمي توانند تمام مواد مغذي كه بدن به آنها نياز دارد را در خود بگنجانند كه نهايتا باعث آسيب ديدن اعضاي بدن مي شود.

كمبود مواد معدني

برنامه هاي رژيم هاي لاغري معمولا برخي مواد غذايي را ممنوع مي كنند كه ممكن است بدن را دچار كمبود مواد معدني كند.

اختلالات تغذيه

پس از پايان رژيم لاغري ممكن است به بي اشتهايي(Anorexia) يا پرخوري عصبي(Bulimia) دچار شويد كه هر دو از اختلالات جدي تغذيه اي محسوب مي شوند كه باعث ضعيف شدن بدن و آسيب هاي رواني نيز مي شوند.

تنفر از خود، واكنش هاي كند تر و ... از معايب رژيم لاغري سريع هستند

يك پيشنهاد:

كاهش سريع وزن با عمل جراحي لاغري

در مقايسه با رژيم لاغري سريع، عمل چاقي در مدت زمان كمتري وزن شما را كاهش خواهد داد.شما با انجام جراحي لاغري به صورت آني و يكباره وزن از دست نميدهيد، بلكه اضافه وزن خود را به مرور زمان اما به شكلي موثر و اغلب دائمي از دست ميدهيد.

شايد با خودتان بگوييد كه هزينه عمل چاقي هم بالا است اما با انجام عمل لاغري پول خودتان را پس انداز ميكنيد! هزينه جراحي اسليو معده اگر شاخص توده بدني تان بالاي 30 باشد تحت پوشش بيمه قرار مي گيرد. براي دريافت مشاوره با آقاي دكتر عنبرا بهترين جراح لاغري ايران تماس بگيريد

بازدید : 247
11 زمان : 1399:2

پژوهش هاي ارتودنسي دندان در حال حاضر مربوط به روش هايي است كه به بررسي ميزان افزايش غلظت دارو در خون دارد همچنين اين پژوهش ها به اثر داروها بر درمان ارتودنسي و ارتباط آن با بافت مولكول ها و حركات دنداني مي پردازد اين در حالي است كه به طور همزمان كاهش غلظت دارو و عناصر ناخواسته نيز مي تواند عوارض جانبي مضري توليد كند ميزان غلظت دارو در خون و ارتباطي كه با مهار كردن حركات دنداني دارد بايد بيشتر مورد بررسي قرار بگيرد.

علت پاسخ متفاوت افراد به درمان ارتودنسي

ارتودنتيست ها در دراز مدت تجربه كرده اند كه دندان ها در افراد مختلف به طور متفاوتي حركت مي كنند زيرا پاسخ افراد به درمان( ارتودنسي ثابت، ارتودنسي متحرك ارتودنسي نامرئي )متفاوت است برخي از تفاوت ها به خاطر تغييرات در بازسازي استخوان و عوارض ناشي از اثر داروها بر درمان ارتودنسي و عوامل سيستميك مي باشد به همين دليل لازم است تمام داروهايي كه بيمار مصرف مي كند بررسي شود همچنين اثرات درماني و عوارض جانبي داروها كه بر روي سلولهاي مورد نظر توسط نيروهاي ارتودنسي اعمال مي شود مورد بررسي قرار بگيرد.

بنابراين ضروري است كه بهترين متخصص ارتودنسي شما با توجه به مصرف داروهاي مختلف و سابقه بيماري شما قبل و در طول دوره درمان ارتودنسي موارد را به خوبي زير نظر داشته باشند

تاثير استامينوفن در ارتودنسي

اين دارو در درمان ارتودنسي نيز تجويز مي شوند در اين ميان استامينوفن به عنوان يك مسكن تاثير قابل توجهي در ميزان حركت دندان ها ندارد اين دارو مي تواند براي كنترل درد در طول درمان ارتودنسي مصرف شود كه استامينوفن براي كنترل درد و ناراحتي در ارتباط با درمان ارتودنسي موثر واقع مي شود

مصرف ويتامين ها و درمان ارتودنسي

در رابطه با اثر داروها بر درمان ارتودنسي به غير از داروهايي كه براي كنترل بيماري هاي مختلف استفاده مي شود ، بيماراني كه از ويتامين ها مواد معدني و مكمل هاي هورموني و ساير تركيبات براي پيشگيري يا درمان بيماري هاي مختلف استفاده مي كنند مي توانند در طول دوره ارتودنسي به ادامه مصرف دارو و مكمل هاي خود بپردازند .

آيا درمان ارتودنسي در سنين بالا كه احتمال مصرف دارو بيشتر است امكان پذيراست؟

با افزايش سن و مصرف داروهاي مختلف درمان ارتودنسي ممكن است با مصرف داروها با مانع روبرو شود اما اين بدان معنا نيست كه افراد بزرگسال نمي توانند از درمان ارتودنسي بهره ببرند اين درمان با افزايش سن نيز امكان پذير است.

البته با در نظر گرفتن ميزان داروهاي مصرفي از طرف بيمار و شناخت داروها به وسيله ارتودنتيست ها و نقشي كه هر كدام بر حركت دندان ها در روند كار ارتودنسي دارند.

شايد از خودتان بپرسيد اصلا سن مناسب براي ارتودنسي بزرگسالان چه سني است؟ از كي ديگر نميشود ارتودنسي بزرگسالان را انجام داد؟ آيا در اين سن عوارض ارتودنسي وجود دارد ما در پاسخ مي‌گوييم كه شما اصلا هيچ فكري به سن و سال نكنيد بهترين سن ارتودنسي بزرگسالان هر وقتي مي‌تواند باشد حتي همزمان با ارتودنسي كودكان مي تواند انجام شود كلي مزيت مثبت براي شما وجود خواهد داشت.

بازدید : 237
11 زمان : 1399:2

سنگ كيسه صفرا يا كوله ليتياز(chlolelithiasis)، ته نشين هاي سخت شده ي مايع گوارشي هستند كه در كيسه صفرا تشكيل مي شوند.

علائم سنگ كيسه صفرا

بيشتر افرادي كه به سنگ كيسه صفرا دچار مي شوند، اصلا هيچ علائمي ندارند. زيرا سنگ ها تا زماني كه درون كيسه صفرا هستند، مشكلي ايجاد نمي كنند. با اين حال در برخي مواقع سنگ هاي كيسه صفرا مي توانند منجر به كله سيستيت يا التهاب كيسه صفرا شوند.

علامت اوليه سنگ هاي كيسه صفرا، درد ناگهاني و تشديد شدن آن مي باشد. اين درد مي تواند در سمت راست بدن و زير دنده ها، بين پهناي شانه ها يا در شانه ي راست اتفاق بيافتد.

علائم ديگر:

  • درد در سمت راست بدن و زير دنده ها
  • درد در پشت و بين شانه ها
  • درد در شانه ي راست
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • عرق كردن
  • نا آرامي و بي قراري

توصيه مي شود كه در هنگام مشاهده هر يك از علائم سنگ كيسه صفرا، سريع تر به پزشك مراجعه كنيد و درمان خود را عقب نيندازيد

درمان سنگ كيسه صفرا

در زمان هاي تشديد بيماري، مي توان با استفاده از دارو هاي ضد انقباض، مسكن و ضد تهوع، درد را آرام كرد. اما هيچ يك از اين ها نمي تواند سنگ ها را از بين ببرد. به همين جهت، راه درمان جراحي است كه مي توان به روش لاپاراسكوپي يا باز آن را انجام داد

عوارض سنگ كيسه صفرا

اگر مجراي كيسه صفرا يا دوازدهه توسط سنگ هاي كيسه صفرا مسدود شود، جريان يافتن مايع گوارشي به پانكراس نيز مسدود خواهد شد. اين مي تواند منجر به يرقان و التهاب پانكراس شود كه تنها از طريق جراحي و برداشتن كيسه صفرا قابل درمان است.

رابطه ي جراحي لاغري با سنگ كيسه صفرا

كنترل وزن بدن مي تواند در پيشگيري از سنگ هاي كيسه صفرا موثر باشد. در حالي كه رژيم هاي لاغري سريع و كاهش وزن شديد اين احتمال را افزايش مي دهند متاسفانه سنگ هاي كيسه صفرا يكي از عوارض شايع كاهش وزن سريع از طريق جراحي هاي لاغري است. برخي منابع معتقدند كه ۳۵ درصد از جراحي هاي لاغري منجر به تشكيل سنگ هاي كيسه صفرا مي شود.

به همين دليل متخصص جراحي لاغري اغلب از ۶ ماه قبل براي بيماران داروهاي پيشگيري از سنگ هاي كيسه صفرا (مانند اكتي گال(Actigall)) تجويز مي كنند

در موارد ديگر كه بيمار سابقه ي سنگ كيسه صفرا دارد، همزمان با انجام عمل چاقي، كيسه صفرا نيز برداشته مي شود تا از مشكلات بعدي جلوگيري شود.

نداشتن كيسه صفرا بعد از لاغري با جراحي اختلالي ايجاد نمي كند بهتر است بعد از جراحي لاغري عمل اسليو از غذاهاي پرچرب دوري كنيد.

بازدید : 239
11 زمان : 1399:2

بيماران بايد قبل از انجام عمل لاغري حتما تعدادي آزمايش و تست را پشت سر بگذارند. برخي از مهمترين تست ها در ادامه آورده شده است. دقت كنيد كه برخي از اين تست ها ضروري هستند. اما برخي ديگر يا براي احتياط درخواست ميشوند يا تنها در برخي عمل ها درخواست ميشوند (چون روش هاي جراحي متفاوتند براي مثال ما عمل اسليو معده ، باي پس معده يا جراحي ساسي باي پس معده و … داريم).

برخي از مهمترين تست ها و آزمايش قبل از عمل لاغري عبارتند از:

  • سونوگرافي شكم و لگن
  • آندوسكوپي مري معده و دئودنوم يا دوازدهه
  • سونوگرافي شكمي
  • اشعه ايكس قفسه سينه يا چست ايكس ري
  • كولونوسكوپي
  • اكوكارديوگرام
  • الكتروكارديوگرام (EKG)
  • سيگموئيدوسكوپي
  • ماموگرافي (براي برخي از بانوان)
  • سونوگرافي لگن
  • آزمايش عملكرد ريوي
  • تست استرس

آزمايشات مشخص و اساسي قبل از جراحي لاغري شامل:

  • شمارش پلاكت هاي خون
  • آزمايش ادرار
  • آزمايش پانل خون(chemistry panel: مجموعه اي از چندين آزمايش كامل خون) كه حدود ۲۰ ماده شيميايي درون خون را نشان مي دهد.

هدف از اين آزمايشات چيست؟

قبل از جراحي لاغري لازم است كه يك ارزيابي دقيق و كلي از سلامت بيمار انجام شود.

بهترين راه براي جلوگيري از عوارض احتمالي جراحي، يافتن عامل آن پيش از عمل است.

اطلاع از عملكرد مناسب تيروئيد بيمار بسيار مهم است

زيرا كم كاري غده تيروئيد پس از عمل جراحي مي تواند منجر به مرگ بيمار شود.

اگر ديابتي هستيد بايد قند خونتان را كنترل كنيد.

به علت اينكه قند مي تواند فشار قلب را بالا ببرد قلبتان نيز تماما ارزيابي مي شود.

اين آزمايشات مشخص مي كند كه بيمار دچار نقص عملكرد كبدي، مشكلات تنفسي، وجود مايعات بيش از حد در بافت ها، اختلال در نمك و مواد معدني مايعات بدن و يا سطح غير طبيعي چربي خون هست يا خير.

مهمترين ارزيابي ها و آزمايش قبل از عمل لاغري

براي اينكه به طور قطع كانديد عمل لاغري باشيد بايد علاوه بر آزمايش هاي بالا، توسط متخصصين و مخصوصا جراح لاغري مورد ارزيابي قرار بگيريد. دقت داشته باشيد كه در برخي موارد جراح لاغري ميتوان بيشتر ارزيابي ها را انجام دهد برخي از اين ارزيابي ها عبارتند از:

  • ارزيابي دقيق توسط يك متخصص بهداشت روان مانند روانپزشك، روانشناس يا درمانگر
  • ارزيابي دقيق توسط متخصص قلب و عروق يا متخصص قلب
  • ارزيابي دقيق توسط متخصص
  • ارزيابي توسط يك متخصص تغذيه

همه شرايط انجام عمل جراحي لاغري را داريد؟

اگر واجد شرايط عمل جراحي لاغري هستيد ميتوانيد براي انجام اين جراحي لاغري در تهران به آقاي دكتر عنبرا اطمينان كنيد

بازدید : 235
11 زمان : 1399:2

در اغلب موارد، بيمه هزينه جراحي چاقي را پوشش مي دهد. بسياري از مردم، اطلاعي از قوانين بيمه درباره مراقبت هاي پزشكي ندارند، از اين رو به اشتباه فكر مي كنند كه جراحي لاغري از نوع عمل زيبايي بوده و شركت هاي بيمه هزينه عمل لاغري را نمي پذيرند.

اكثر شركت هاي بيمه براي تقبل هزينه عمل اسليو معده نياز به شرايط زير دارند:

  • اثبات پزشكي جراحي: اثبات اينكه لاغري با جراحي، از نظر پزشكي براي بيمار لازم است و از جنبه زيبايي انجام نمي گيرد. بهترين متخصص جراحي لاغري مي تواند در ارائه سوابق پزشكي و پرونده ي مشكلات و بيماري هاي ناشي از اضافه وزن بيمار، به وي كمك كند.
  • گرفتن رژيم لاغري تحت نظر متخصص تغذيه: بيمار ممكن است مجبور شود تا به مدت ۶ ماه تحت برنامه ي لاغري باشد و بايد اين مدت را با موفقيت و كاهش وزن پشت سر گذارد. اين برنامه شامل ملاقات هاي ماهيانه طي اين شش ماه با جراح لاغري خود مي باشد.

هدف شركت هاي بيمه اين نيست كه توانايي كاهش وزن بيمار را در اين زمان بسنجند بلكه هدف از اين برنامه ثابت شدن وزن فرد و عدم نوسان آن مي باشد. در غير اين صورت بيمه هزينه ها را پوشش نخواهد داد.

ارزيابي هاي روانشناسي: اين ارزيابي ها به منظور اطمينان از درك صحيح بيمار از جراحي لاغري و تغيير رويه زندگي پس از جراحي انجام مي گيرد. همچنين براي كنترل اختلالات تغذيه اي مانند پرخوري يا هر اختلال رواني ديگر از اين آزمايشات كمك مي گيرند.

تا مدت طولاني بعد از جراحي اسليو معده، باي پس معده و برخي ديگر از اعمال لاغري بايد مولتي ويتامين دريافت كنيد. هزينه مكمل ها هرچه باشد پاي خودتان است و بيمه چيزي به شما بر نميگرداند. اما هزينه آزمايشگاه؛ تحت پوشش بيمه خواهد بود.

البته نوع حمايت بيمه اي، به شركتي بستگي دارد كه شما را تحت پوشش قرار داده است. علاوه بر نوع بيمه، هزينه هاي نهايي و نحوه بازگشت و يا پرداخت وجه توسط بيمه به نوع بيماري هايي كه همراه با چاقي هستند نيز بستگي دارد. زيرا اغلب كساني كه ميخواهند عمل لاغري انجام دهند از مشكلاتي مثل ديابت، بيماري هاي قلب-عروقي و فشار خون و … رنج ميبرند. بنابراين بيمه ها معمولا ميتوانند بيمار را تحت پوشش قرار دهند. اما اينكه تا چه حد هزينه ها را به شما بازميگردانند را بايد از شركت بيمه خود بپرسيد.

بيمه هزينه پيكر تراشي را تقبل نمي كند اما هزينه جراحي لاغري را تا حد زيادي پوشش مي دهد

پيكر تراشي جزو جراحي هاي زيبايي محسوب مي شود به همين دليل شركت هاي بيمه هزينه آن را تقبل نمي كنند. اما جراحي لاغري به بهبود سلامت فرد كمك مي كند. از اين رو در صورتي كه BMI فرد ۴۰ باشد و يا از بيماري هاي مرتبط با چاقي رنج ببرد، بيمه تا حد زيادي هزينه جراحي لاغري را پوشش مي دهد.

تعداد صفحات : 16

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 170
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 93
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 55
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 267
  • بازدید ماه : 413
  • بازدید سال : 1279
  • بازدید کلی : 125403
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی